mandag 10. mars 2008

Anidaso Fie! (i litt flere bilder..)

Inger og Emelia

Meg og Esther
Gira. Glade. Gøyale. Girls!!
Meg, Bernice og Vida.

For de som liker short facts bedre enn poetiske utgreeinger om følelser, inntrykk og annen suppe; her er litt short facts om Anidaso Fie, The House of Hope. Her skal jeg nå lære meg å bli sosialarbeider fra midten av februar til slutten av juni:

- Grunnlagt av Frelsesarmeen og basert på organisasjonens verdier.

- Finansierinegn av huset og renoveringen har Norad og midler fra Frelsesarmeen i Norge stått for.

- Består av et treningssenter, en helseklinikk og et VCT-senter som driver rådgivning og gruppesamtaler for hiv/aids-rammede. 19 ansatte tilsammen, der 14 er knyttet til treningssenteret.

- Brukerne av treningssenteret er gatejenter mellom 16 og 24 år, som går til seks måneders yrkesstrening innen søm, batikk, bakeri eller frisør. Målet er å gi dem praksisplasser eller sørge for at de etter endt trening kan starte egen bedrift. Alle jentene får også undervisning om hiv/aids, tilbud om veiledning og gratis test.

- Sosialarbeidernes oppgaver er kort sagt: å drive feltarbeid for rekruttering, dra på hjemmebesøk for å knytte relasjon til foresatte, drive rådgivning om litt hvert, lære dem gruppeprosess eller "social skills" i en skoletime per uke, skaffe praksisplasser og drive oppfølging av tidligere kull.

(Kilde: Frelsesarmeen (2007): "Gatelangs for å redde jenter" i Krigsropet. Nr. 48, Årg. 120, Oslo.)

1 kommentar:

Anonym sa...

http://ghana.homeip.net/africa.htm
promo from anidaso fie